DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2041140-1,05%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstihdam, eğitim ve eğlence: İngilizce öğrenmenin ana etkenleri arasında yer alıyor
  • Hızlı Haber
  • Eğitim
  • İstihdam, eğitim ve eğlence: İngilizce öğrenmenin ana etkenleri arasında yer alıyor

İstihdam, eğitim ve eğlence: İngilizce öğrenmenin ana etkenleri arasında yer alıyor

ABONE OL
Ocak 22, 2024 11:27
İstihdam, eğitim ve eğlence: İngilizce öğrenmenin ana etkenleri arasında yer alıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birçok kişi için yeni yıl kararlarının başında, yeni bir dil öğrenmek geliyor. Yapay zeka ile desteklenen kişiselleştirilmiş ve kapsayıcı öğrenme önerileriyle artık İngilizce öğrenmek çok daha kolay. British Council, tüm İngilizce öğrenmeyi hedefleyenlere yönelik, bütüncül öğretim yöntemlerini birleştiren ve iş ve futbolu bir araç olarak kullanan ücretsiz çevrimiçi kaynaklar sunuyor.

Birleşik Krallık’ın kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu kuruluşu olan British Council, bu yılın başında birçok kişi için en önemli kararlardan biri haline gelen İngilizce öğrenimindeki dönüşüme dikkat çekiyor. İngilizcenin Geleceği: Küresel Perspektifler (The Future of English: Global Perspectives) araştırma programının sonuçları, İngilizce öğrenmenin temel unsurlarının istihdam edilebilirlik ve eğitim olduğunu gösteriyor. Bu unsurlara son yıllarda sosyal medyadaki ivmenin ardından eğlencenin de eklenmesi, dil öğrenme deneyimini zenginleştiriyor.

Ruth Horsfall, British Council İngilizce Dili Eğitimi Akademik Direktörü “Dil öğrenimi ve gelişimi, öğrencilerin her Ocak ayında karşılaştığı en büyük zorluklardan biridir. Gerçek şu ki İngilizce artık yabancı bir dil olarak kabul edilemez, çünkü günlük yaşantımıza o kadar entegre olmuştur ki yabancı bir dil olarak ele alınamaz. British Council olarak, bu gerçeğin her zamankinden daha fazla farkındayız ve kültürlerarası yeterlilik ile dijital okuryazarlığı bir araya getirerek öğretimi uyarlamamız ve yeniden düşünmemiz gerektiğinin bilincindeyiz’.

‘Anadil’ kavramının zayıfladığı kişiselleştirilmiş öğrenme 

İngilizcenin Geleceği: Küresel Perspektifler araştırmasına göre, öğrenme artık daha kişiselleştirilmiş ve bireyselleştirilmiştir, mevcut ihtiyaçlara yanıt verir ve öğrencilerin, profesyonel ve kişisel yaşamlarındaki taleplerle daha yakından ilişkilidir. İngilizce dil öğrenimi giderek dilbilgisi ve kelime bilgisi yerine iletişim ve konuşmaya odaklanıyor. Bu nedenle, işverenler ve çalışanlar tarafından, öğretilen İngilizce ile işyerinde ihtiyaç duyulan İngilizce arasında tespit edilen tutarsızlıklar yavaş yavaş ortadan kalkıyor.

Bunun öncelikli yöntemi, resmi ve resmi olmayan öğretim metotlarını da dengeleyen entegre öğrenmede yatıyor. Bu, İngilizcenin sosyal medya gibi iletişim ortamlarında daha gayri resmi kullanımını, istihdam ihtiyaçları ve uluslararası eğitim için resmi seviye sertifikasyonu ile birleştiren, daha esnek ve bağlantılı bir dil yeterliliği kavramı oluşturuyor.

Bireyselleştirilmiş ve kapsayıcı dil öğrenimi için dijitalleşme ve yapay zeka

İngilizcenin Geleceği: Küresel Perspektifler araştırması, yapay zekanın dil öğretiminde uygulanmasının bazı faydalarını vurguluyor. Bu, öğrencilerin sorularını yanıtlama ve açıklamalar sağlama, bireysel ihtiyaçlara göre uyarlanmış içeriğin kişiselleştirilmesi, otomatik geri bildirim, ölçeklenebilirlik, anında erişim, etkileşim veya oyunlaştırma yoluyla sağlanan ilgi çekici ve keyifli bir öğrenme deneyimi gibi metotları içeriyor.

Yapay zeka ayrıca daha az müdahaleci ve daha çeşitli öğrenmeyi teşvik etme potansiyeline sahiptir. Gelişimsel, fiziksel veya psikolojik farklılıklar nedeniyle mevcut sistemlere kolayca uyum sağlayamayan öğrenciler için özellikle cazip bir teklif sunuyor. Bu şekilde, nöro-çeşitliliğe sahip, konuşma ve yazma İngilizceleri arasında eşitsizlikler olanların daha kolay öğrenebilmelerini sağlıyor.

İş dünyası veya futbol, öğrenmeye yönelik itici güçler

İngilizce öğrenme şeklimizdeki bu değişikliklere yanıt olarak British Council, öğrencilere İngilizce öğrenmeleri için yeni metodolojileri birleştiren bir dizi ücretsiz online kaynak sağlayarak her öğrencinin ihtiyaçlarına ve zaman çizelgesine uygun teklifler sunuyor.

  • LearnEnglish Business English: İngilizcenin Geleceği: Küresel Perspektifler’in sonuçlarına göre çalışma ve istihdam edilebilirlik, İngilizce öğrenmenin ana unsurlarından biridir. Bu nedenle British Council, özellikle işyerinde İngilizce öğrenmeye odaklanan, e-posta yazma veya bir iş görüşmesine hazırlanma konusunda özel rehberlik içeren bir dizi ücretsiz alıştırma sunuyor.
  • Premier Skills English: British Council ‘Premier Skills English’ ile Futbol ‘oynayarak’ İngilizce öğrenme imkanı sunuyor. Dil bilgisi edinme, Premier Lig ve futbol dünyasıyla doğrudan bağlantılı içerikler aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Futbolla ilgili sözcükler ve ifadeler veya maçlarla ilgili podcast’ler, dil öğreniminin itici gücü olarak doğrudan eğlenceye bağlanan bir öğrenme deneyimi oluşturuyor.
  • LearnEnglish Skills: Tüm seviyeler için (A1’den C1’e kadar) Konuşma, Yazma, Okuma ve Dinleme alıştırmaları; öğrencilere İngilizce seviyelerini iyileştirmeleri ve aynı zamanda sınavlarına ve almak istedikleri sertifikalara hazırlanmaları konusunda yardımcı oluyor. 
  • LearnEnglish Teens: Öğretimi kişiselleştirme ihtiyacına yanıt olarak British Council, gençler ve genç yetişkinler için özel olarak uyarlanmış kaynaklar oluşturarak hem resmi hem de resmi olmayan öğrenme yöntemlerini uygulayan, eğlenceli içerikleri birleştiriyor. 
  • LearnEnglish Kids: British Council ayrıca, 6 ila 11 yaşlarındaki çocuklara uygun ücretsiz içerikler sunuyor. Şarkılar, tekerlemeler, şakalar ve çevrimiçi oyunlar, İngilizce’yi eğlenceli bir şekilde öğrenmelerine fırsat sağlıyor.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.