DOLAR 32,3674 0.14%
EURO 34,8986 -0.49%
ALTIN 2.324,330,22
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Scratch Cup 2022 için başvurular devam ediyor

ABONE OL
Aralık 7, 2021 15:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

QNB Finansbank, Minik Eller Büyük Hayaller Platformu ile Türkiye’de öncülüğünü üstlendiği kodlama eğitimlerine 2021 yılında da online olarak devam ediyor. Habitat Derneği iş birliğiyle tüm Türkiye’de 8-14 yaş arası çocuklara ücretsiz ve sınırsız olarak sunduğu Scratch 3.0 eğitimlerine çocuklar minikellerkodyaziyor web sitesi üzerinden ulaşabiliyor. Türkiye’de önümüzdeki yıl üçüncüsü düzenlenecek Scratch Cup 2022’de çocuklar ‘Doğayı Kurtar’ teması ile başvurabiliyorlar. Yarışma için son başvuru tarihi 31 Aralık 2021.

QNB Finansbank ve Habitat Derneği iş birliğiyle düzenlenecek Scratch Cup 2022, 8-14 yaş arası öğrencilerin katılımıyla Scratch 3.0 üzerinden ‘Doğayı Kurtar’ temasıyla gerçekleşecek. Düzenlenecek yarışma ile çocukların yaşadıkları dünya ve çevreye karşı sorumluluklarını hatırlama, bilinçlenme ve çözümün bir parçası olmaları hedefleniyor. Başvurularının minikellerkodyaziyor adresi üzerinden yapılan yarışmada son başvuru tarihi 31 Aralık 2021.

Takımlar başvurularında 8-10 yaş ilkokul grubu kategorisi ve 11-14 yaş ortaokul grubu kategorilerinde değerlendirilecek. Ekipler, en az iki en çok üç kişilik takımlar halinde katılabiliyorlar. Yarışma için başvurular çocuklar adına öğretmenleri tarafından yapılıyor. Başvurular arasından ilkokul kategorisinde bulunan ilk beş takım ve ortaokul kategorisinde bulunan ilk beş takım olmak üzere toplam 10 takım, mentorları ve bir velileriyle birlikte online gerçekleştirilecek büyük finale katılacaklar.

Bugüne kadar Minik Eller Kod Yazıyor projesiyle yurt içi ve yurt dışı olmak üzere toplam 80 şehirde 43 binden fazla çocuğa ulaşılarak 345 bin saate yakın kodlama eğitimi verildi. Fiziki etkinlikler ve online/offline eğitimlerle yurt içinde Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bitlis, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon Uşak, Van, Yozgat; yurt dışında ise Amsterdam, Ashburn, Baku, Bern, Boardman, Catania, Columbus, Doha, Famagusta, Frankfurt, Lahore Latina, Lichtenvoorde, Los Angeles, Rotterdam, San Jose, Shanghai, Toronto, Vienna, Strasbourg şehirlerindeki çocuklara ulaştık.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.