DOLAR 32,5957 0.34%
EURO 34,8189 0.17%
ALTIN 2.511,681,11
BITCOIN %
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bayrampaşa’da ‘Engelsiz Hayata’ yepyeni bir kapı açıldı

ABONE OL
Aralık 6, 2021 17:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bayrampaşa Belediyesi Fizik Tedavi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nin yeni hizmet binası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın da katılımıyla törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Bakan Yanık, “Engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetleri ve çalışmaları pozitif ayrımcılık kapsamında anayasal güvenceye kavuşturduk. 2022’nin Ocak ayı itibariyle 3 binden fazla engelli kamu personelinin atamasını bakanlık olarak yapacağız” dedi.

Hizmet merkezlerini yenileyerek modernleştirmeye devam eden Bayrampaşa Belediyesi, son olarak Fizik Tedavi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi için Yenidoğan Mahallesi Ulus Sokak’ta yepyeni bir bina inşa etti. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in ev sahipliği yaptığı, Fizik Tedavi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi yeni hizmet binasının açılış törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Ersin Saçlı ile çok sayıda davetli ve engelli vatandaşlar katıldı.

“3 BİNDEN FAZLA ENGELLİ KAMU PERSONELİNİN ATAMASINI YAPACAĞIZ”

Açılış töreninde konuşan Bakan Yanık, “Bayrampaşa bizim evimiz. Burada engelli vatandaşlarımız için yapılan çalışmalara, açılan merkezlere büyük önem veriyoruz. Yereldeki en önemli paydaşlarımız olan belediyelerimizle beraber bu tür kuruluşların oluşturulması ve çoğaltılması için çalışıyoruz. Türkiye, sosyal hizmetler noktasında geçtiğimiz 20 yılda hem hukuksal altyapı anlamında, hem de hizmet sunumu noktasında kayda değer büyük başarı öyküleri yazdı. Engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetleri ve çalışmaları pozitif ayrımcılık kapsamında anayasal güvenceye kavuşturduk. 2022’nin Ocak ayı itibariyle 3 binden fazla engelli kamu personelinin atamasını bakanlık olarak yapacağız” dedi.

“10 BİNDEN FAZLA ENGELLİMİZİN HAYATINA DOKUNDUK”

Fizik Tedavi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nde engelli vatandaşlara 16 yıldır sağlık hizmeti verdiklerini belirten Başkan Atila Aydıner de, “Engelli kardeşlerimize Bayrampaşa’da engelsiz bir hayat sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Şu ana kadar 10 binden fazla engellimizin hayatına dokunduk ve onların yaşamını kolaylaştırdık. Engellilerimize daha iyi şartlarda hizmet verebilmek için yaklaşık 500 metrekarelik bir alana yepyeni bir Fizik Tedavi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi inşa ettik. Her ayrıntıyı düşünerek inşa ettiğimiz modern merkezimizde fizik tedavi uzmanlarımız, psikologlarımız, sosyologlarımız hizmet veriyor. Bu mükemmel merkezin halkımız ve ilçemiz için hayırlı olmasını temenni ediyor, katılımlarıyla bizleri onurlandıran Bakanımız Derya Yanık Hanımefendi’ye de teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

ENGELLİ VATANDAŞLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Bayrampaşa Belediyesi, yeni Fizik Tedavi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nin açılış töreninin ardından engelli vatandaşları ve ailelerini akşam yemeğinde ağırladı. Yemek boyunca müzik eşliğinde gönüllerince eğlenen engelliler, güzel bir akşam yaşadı. Yemeğe katılan Başkan Atila Aydıner de engelli vatandaşların mutluluğuna ortak oldu. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.