DOLAR 32,3774 0.16%
EURO 35,0973 -0.11%
ALTIN 2.320,590,05
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Hızlı Haber
  • Ekonomi
  • ROSATOM, CEA ve EDF, Kullanılmış MOX Yakıtının Geri Dönüştürülebilirliğini Tanıtmak İçin İş birliği Yapıyor

ROSATOM, CEA ve EDF, Kullanılmış MOX Yakıtının Geri Dönüştürülebilirliğini Tanıtmak İçin İş birliği Yapıyor

ABONE OL
Aralık 4, 2021 12:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu ROSATOM, Fransa Alternatif Enerjiler ve Atom Enerjisi Komisyonu (CEA) ve Fransa Elektrik Şirketi (EDF) 1 Aralık 2021 tarihinde, sivil nükleer enerji alanında uzun vadeli Ar-Ge iş birliği geliştirmek amacıyla ortak bir bildiriye imza attı. 

Bildiride, 4’üncü nesil hızlı reaktörlerde, ikinci nesil plütonyumun kullanılmış MOX yakıtından geri dönüştürülmesi için gereken tüm adımları kapsayan laboratuvar ortamındaki deneylere yer verildi.

Bu ikinci nesil plütonyum, 2020’li yılların ortasından itibaren bir hızlı nötron araştırma reaktöründeki aynı ışınlama düzeneğinden eş zamanlı ışınlanacak deneysel yakıt peletlerini üretmek için kullanılacak.

Söz konusu Ar-Ge iş birliği, mevcut nesil hafif su reaktörlerinde kullanılan MOX yakıtının bir parçası olan değerli materyallerin hızlı nötron reaktörlerinde geri dönüştürülebilme olanaklarını göstermeyi amaçlıyor. Bunun, nükleer güç endüstrisinin sürdürülebilirliğinin büyük ölçüde artmasına katkıda bulunması bekleniyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.