DOLAR 34,9623 0.17%
EURO 36,6354 0.01%
ALTIN 3.011,960,20
BITCOIN 3499077-0,86%
İstanbul

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Elektra Elektronik Ar-Ge Merkezi olmak için gün sayıyor

ABONE OL
Aralık 3, 2021 14:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Araştırma ve geliştirme odaklı çalışmaları ile bugüne kadar çok sayıda trafo ve enerji kalitesine yönelik yeni nesil ürün ve çözümler geliştiren Elektra Elektronik, şimdi de Ar-Ge Merkezi olma sürecini tamamlamak için gün sayıyor.41 yıllık tecrübesi ve güçlü mühendis kadrosu ile inşaat, endüstri, raylı sistemler, otomasyon, medikal, askeriye ve denizcilik sektörlerine yüksek katma değer sunan şirket; yerli ve yabancı birçok projeye imza atıyor. 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü kapsamında açıklamada bulunan Elektra Elektronik Genel Müdürü Armağan Şakar; Türkiye’de TÜBİTAK destekli Ar-Ge çalışmalarının devam ettiğini, dünyada ise Amerika Birleşik Devletleri’nin en prestijli güç elektroniği kongresi olan Applied Power Electronics Conference(APEC)’e gönderdikleri iki farklı makalenin ikisinin de kabul edildiğini ve 2022yılı Mart ayında Houston TX’da bu konuda sunum yapacaklarını belirtti.

Üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün lider firması konumunda olan Elektra Elektronik, Ar-Ge Merkezi olma yolunda gün sayıyor. 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü kapsamında açıklamada bulunarak nitelikli mühendis kadrosu ile ulusal kalkınma açısından yüksek katma değerli ürünler geliştirmeyi ve üretmeyi birincil öncelik olarak gördüklerini belirten Elektra Elektronik Genel Müdürü Armağan Şakar; Ar-Ge çalışmaları kapsamında günümüz ihtiyaçları ve teknolojisinin yanı sıra önümüzdeki 10 senenin planlarına odaklandıklarını açıkladı. Armağan Şakar, Elektra Elektronik’in Ar-Ge Merkezi olma sürecinin son onay aşamasına geldiği bilgisini de verdi.

 

Genç ve dinamik mühendis kadrosuyla yeni nesil ürünler üretiyor

Genç, dinamik, yüksek lisans ve doktora çalışmaları yürüten mühendis kadrosuyla yenilikçi ürünler üreterek sektörde rakiplerinin arasında fark yarattıklarının altını çizen Şakar,“Atılım yılı ilan ettiğimiz 2019’da ciddi bir yatırım ile fabrika kapasitemizi iki katına çıkararak 10 bin metrekare kapalı alana ulaştırdık. Üretim hattı yatırımımız ile bin metrekarenin üzerinde elektronik üretim alanı oluşturduk. Bugün dağıtık enerji ve dağıtım şebekelerinde frekans ve aktif güç desteği sağlayan, enerji akışını denetleyen modüler enerji depolama güç çeviricisi; şebeke kararlılığı ve enerji kalitesi için yeni nesil aktif harmonik filtre ünitesi geliştirilmesi; elektrikli araç hızlı şarj sistemleri için modüler şarj ünitesi tasarımı; alçak gerilim şebekelerinde enerji kalitesi ve gerilim kararlılığı için modüler statik kompanzatör tasarımı ve geliştirilmesi uygulamaları için TÜBİTAK destekli Ar-Ge çalışmaları yürütüyoruz. Yanı sıra güç çeviricileri için yüksek frekanslı transformatörler, enerji kalitesi uygulamalarında kullanılmak üzere demir ve hava nüveli orta gerilim harmonik filtre reaktörleri, marin sektörü için su soğutmalı izolasyon trafoları ve şok bobinleri üzerine Ar- Ge çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında üç adet patent başvurumuz inceleme sürecinde. Üniversite-sanayi iş birliklerimiz kapsamında; İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Işık Üniversitesi ile Ar-Ge projelerimize paralel çalışmalar sürdürüyoruz. Dünyada ise Amerika Birleşik Devletleri’nin en prestijli güç elektroniği kongresi olan Applied Power Electronics Conference(APEC)’e iki farklı makale gönderdik ve ikisi de kabul edildi. Önümüzdeki yıl Mart ayında Houston TX’da bu konuda sunum yapacağız.” açıklamasında bulundu.

 

“Hedefimiz daha yüksek verimli ve daha yenilikçi ürünler”

Sektörde gelecekte ortaya çıkacak enerji sorunlarına hazırlıklı olmak için daha yüksek verimli ve daha yenilikçi sistemler üzerine Ar- Ge çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Şakar, “Ülkemizde araştırma ve geliştirme projelerine verilen destek gün geçtikçe artıyor. Dünyada ise yeni nesil yarı iletken teknolojileri, kontrol teknikleri ve şebeke standartları üzerine ilerlemeler ve geliştirmeler devam ediyor. Elektra Elektronik olarak biz de mevcut ürünlerimizin daha yüksek performanslı ve ileri teknolojiye sahip olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda ürünlerimizin saha entegrasyonunu kolaylaştırıcı, enerji verimliliğini artırarak sahip olma maliyetini düşürücü ve saha ömürlerinin uzatılması yönünde geliştirmeler yapıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.