DOLAR 32,6619 0.46%
EURO 34,8573 0.07%
ALTIN 2.502,480,75
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Samsung Telefonlarda Popüler Modeller

ABONE OL
Ekim 3, 2022 17:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akıllı telefon denince akla ilk gelen markalardan biri de Samsung. Yenilikçi ve üretken çizgisini teknoloji ile birleştiren telefonlarında her model bir fark atıyor. Samsung telefonlarında kuşkusuz en popüler modellerin başında Galaxy serisi geliyor. Samsung telefon fiyatları da herkese hitap eden aralıklarda mevcut. Bu da söz konusu markayı daha popüler hale getiriyor. Popüler modeller arasında göze çarpanlardan ilk ikisi; Galaxy S21 Ultra ve Galaxy S21 Plus.

6.8 inç büyük bir ekrana sahip olan Galaxy S21 Ultra, Snapdragon 888 işlemci sayesinde popüler telefonlar listesinin üst sıralarında yer alıyor. 12 GB RAM ve telefoto lensler de mükemmel bir deneyim yaşatıyor. Selfie kamerası 40 megapiksel ve 108, 12, 10 megapiksel üçlü arka kamera ile birlikte fotoğraf çekmeyi sevenler için oldukça donanımlı bir model.

Galaxy S21 Plus modeli de Ultra modeline oldukça yakın. 1080×2400 çözünürlüğe sahip telefon, AMOLED ekranla geliyor. Fotoğraf tutkunları için bu model de gayet iyi kameralara sahip. 8 GB RAM ile gelen modelde 64 megapiksel telefoto lensinin yanında 12 megapiksel ultra ve yine 12 megapiksel geniş açı lens yer alıyor. Selfie kamerası ise 10 megapiksel.

2022’nin Star Samsung Modeli Hangisi?

Popüler Samsung modellerinden söz ederken, bu yıl ortalığı kasıp kavuran Z serisinin son modelini geçmek olmaz. Katlanabilir özelliği ile tüm dikkatleri üzerine çeken serinin 2022 çıkışlı modeli Z Fold 4, 256 GB, 512 GB ve 1 TB depolama alanları ile yüksek kapasite sunuyor. 6.2 inç kapak ekranı, 7.6 inçlik ana ekranı ile çantanızda küçük bir televizyon taşıdığınızı hayal edin. İnce tasarımı ile cebinize de sığabilecek Z Fold 4, çoklu görevler için App Pair özelliği ile geliyor. Çoklu kamera lenslerin çözünürlükleri, profesyonel fotoğraflar çekmenizi sağlıyor.

155.1×67.1×14.2 boyutlara sahip olan model, 263 gram ağırlığında. Bej, yeşil ve de siyah renklerde mevcut olan Samsung telefon, özellikleri ve tasarımı ile telefon tutkunlarının isteklerine cevap oluyor. Bunların dışında Galaxy Z Fold 4 modelinin öne çıkan teknik özellikleri, şu şekildedir:

  • 12 GB RAM
  • 4400 mAh batarya kapasitesi
  • 5G
  • 50 MP kamera çözünürlüğü
  • Parmak izi okuyucu
  • 3.2 GHz CPU Frekansı
  • 16 milyon renk sayısı
  • 64 Bit işlemci

Samsung telefon fiyatları, model ve özelliklere göre geniş bir aralıkta seyretmektedir. Aradığınız özellikler; büyük ekran, yüksek depolama alanı ve yüksek çözünürlük gibi özellikler ise bu durumda orta segmentin biraz üstünde modellere bakmanız gerekiyor. Bu nedenle Samsung modelleri arasında tercih yapmadan önce ilk olarak ihtiyaçlarınızı belirlemelisiniz. Buna göre uygun bir modeli bulabilir ve beraberinde özelliklerin ihtiyaçlarınızı karşılamasıyla satın alabilirsiniz. Ayrıca özelliklerin tümünün incelenmesi de öneriler arasında yer alıyor.

Samsung Modellerini Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Görüldüğü üzere birçok Samsung modeli yer alıyor. Özelliklere göre bu modeller değişiklik gösterse de kendinize uygun bir model bulabilmeniz mümkün. Ancak Samsung telefon modellerini tercih ederken dikkat etmeniz gereken noktalar bulunuyor. Fiyat ve kalite bağlamında öne çıkan bu unsurlar, şu şekilde sıralanabilir;

  • Samsung telefon modellerinde teknik özellikler, ön plana çıkıyor. Bu anlamda alacağınız telefon modelinin hangi özelliklere sahip olduğunu bilin. Özellikler anlamında bilmediğiniz noktalar bulunuyorsa mutlaka araştırma yaparak öğrenin. Seçeceğiniz telefonun teknik özelliklerine hâkim olmak hem kullanışlı bir seçenek sunuyor, hem de daha sağlıklı kararlar vermenize yardımcı oluyor.
  • Fiyat unsuru, dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur konumunda. Bu doğrultuda Samsung telefon fiyatları ön plana çıkıyor. Hemen her modelin özelliklerine göre fiyat seçenekleri oluşturuluyor. Ancak burada dikkat etmeniz gereken nokta ilgili fiyatların mağazalar arasında değişiklik gösterdiğidir. Özellikle kampanya ve indirim dönemlerinde bu fark gözle görülür niteliklere sahip oluyor. Bu nedenle ilgili kampanya dönemlerini mutlaka takip ediniz.
  • Tasarım, akıllı telefonlarda dikkat etmeniz gereken bir başka unsur. Samsung modellerinin her birinin modern tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ancak yine de alacağınız telefonun tasarım özelliklerini incelemenizde büyük fayda görünüyor. Bu bağlamda renk seçeneklerinden ilgili telefonun ağırlığına kadar pek çok detaya hâkim olun.
  • Kamera özellikleri, yine akıllı telefonun ilk dikkat edilmesi gereken unsurları arasında. Çünkü akıllı telefonla fotoğraf çekmek, hepimizin önem verdiği bir konu. Görüntü kalitesinin yanı sıra profesyonel çekim yapabilme imkânının olması, ilgili telefonu bir adım daha ön plana çıkacaktır.

Samsung Telefonlarda Yer Alan Büyük Ekran Özelliğinin Avantajları Nelerdir?

Son yıllarda peşi sıra piyasaya sunulan Galaxy Note, Galaxy S serileriyle büyük ekran özelliklerinin işlevsel önemi ortaya konuldu. Samsung tarafından yapılan açıklamaya göre ilgili ekranın birçok avantajı söz konusu. Akıllı telefonlarla beraber ilgili cihazlar sadece arama yapmak için değil, fotoğraf çekmek, görüntülü görüşme yapmak, sosyal mecralarda gezmek gibi aktiviteler için de kullanılır oldu. 

Dolayısıyla büyük ekran teknolojisini bu anlamda incelememiz gerekiyor. İlgili avantajlar şu şekilde;

  • Fotoğraf Çekme: Daha geniş ekran, kamera özelliklerini iyileştirmez fakat daha iyi fotoğraflar çekmenize yardımcı olur. Geniş ekran, odaklama yapmaktan filtre seçimine kadar birçok konuda avantaj sağlıyor.
  • Video Çekme: Video, içerik dünyasına hâkim formatlardan birisi. Geniş ekranın fotoğraf çekmek kadar video çekme unsurlarında da iyileştirme sağlaması söz konusudur. Bu nedenle etkili videolar ortaya çıkarmak istiyorsanız bu anlamda geniş ekran seçeneklerine yönelebilirsiniz.
  • E-Kitap Okuma: Gerek web tarayıcısında gerekse de e-kitap uygulaması içerisinde e-kitap ararken geniş ekran daha iyi sonuçlar verebilir. Özellikle e-kitabı kullanma aşamasında bu farklılığı net bir şekilde görebilirsiniz. Geniş ekrana sahip telefonlar, geniş ekran sayesinde tek seferde daha fazla içerik görüntüleyebiliyor. Ayrıca webde gezerken daha fazla içerik görüntülemek de bu anlamda mümkün. Ayrıca tablet benzeri telefonlar, ekranı ikiye bölme gibi özellikler de sağlayabiliyor. Böylelikle daha verimli bir şekilde telefonu kullanabilmeniz mümkün.
  • E-Posta ve SMS Gönderme: Geniş ekrana sahip telefonlar SMS mesajı göndermeyi ve e-posta göndermeyi de kolaylaştırmaktadır. Özellikle geniş ekrana sahip telefonlarda geniş klavye söz konusu olduğu için mesaj yazmak daha da kolaylaşıyor.
  • Film İzleme – Oyun Oynama: Geniş ekran seçenekleri sunan telefonlar, film izlerken ayrıcalıklı bir yapıya bürünüyor. Gelişmiş ekran teknolojisi ile beraber filmden daha fazla zevk almanızı sağlarken aynı şekilde oyun oynarken de verim alabilmeniz mümkün.

Samsung Telefon Fiyatları

Samsung telefon fiyatları, genel olarak modellere ve modellerin sağlamış olduğu özelliklere göre değişkenlik gösteriyor. Dolayısıyla modeller arasındaki özellik iyileştirmesi, direkt olarak fiyatlara yansımaktadır. Özellikle ülkemizdeki döviz fiyatları ve vergi maliyetleri düşünüldüğünde fiyatların daha da yukarı çıkması normal karşılanmaktadır. Ancak birçok model seçeneği bulunduğundan dolayı hemen her bütçeye uygun bir Samsung modeli bulabilmeniz mümkün. Bu nedenle fiyatları iyi bir şekilde araştırmanız ve tercihinizi buna göre yapmanız gerekmektedir. Ayrıca özellikleri de detaylı bir şekilde araştırarak fiyatlara ve teknik detaylara hâkim olabilirsiniz. Bu sayede daha uygun bir model bulabilmeniz mümkün olacaktır. Kampanya ve indirim dönemlerine denk gelerek alışveriş yapmanız halinde bütçe tasarrufu yapmanız da mümkün olacak. 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.