DOLAR 32,5690 0.08%
EURO 35,0094 0.47%
ALTIN 2.431,670,36
BITCOIN %
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özel Diyaliz Merkezi ile Farkı Görün

ABONE OL
Ekim 18, 2022 17:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Böbrek yetmezliğinde bilindiği üzere en çok tercih edilen tedavi yöntemi diyalizdir. Diyaliz yöntemi sayesinde pek çok böbrek hastası eski hayatına geri dönmüş gibi hisseder. Bununla birlikte diyaliz yönteminin aslında ne kadar zor ve uzun bir süreç olduğunu göz önünde bulundurmak gerekir. Çünkü böbrek yetmezliği tamamen iyileşebilen bir hastalık değildir. Yetmezliğin tamamen iyileşebilen bir hastalık olabilmesi için kişinin börek nakline ihtiyacı vardır. Fakat nakil işlemi em uzun süreçler gerektiren bir tedavi yöntemidir hem de kolay ulaşılabilen bir yöntem değildir. Çünkü kişinin vücuduna tam olarak uyum sağlayan bir böbreğe ihtiyaç vardır. Bunun bulunması çok uzun süreler gerektirebilir. Bu süreç içerisinde böbrek yerine geçebilecek ve böbreğin görevlerini yerine getirecek tedavi yöntemlerinde ise sadece diyalizdir. Kişiler diyaliz tedavisi görürken aslında yöntemler arasında fark olduğunu anlayacaktır. Çünkü her diyaliz aleti birbirinin aynısı değildir. Bazı diyaliz aletleri çok eski senelerde kullanılan yöntemlerle tedavi ettiği gibi bazıları son teknolojilerle hastaları tedavi eder. Bu ikisi arasındaki fark böbrek yetmezliğinin getirdiği belirtileri de ortadan kaldırırken kolay bir şekilde anlaşılabilecek farklardır.

Böbrek Yetmezliğinin Hastaya Olan Etkisi Nelerdir?

Böbrek yetmezliğinin hastaya çok fazla etkisi bulunmaktadır. Bu etkiler hem fizyolojik hem de psikolojik olarak kendini göstermektedir. Fizyolojik olarak kendini belli eden belirtiler aslında bir süre sonra psikolojik belirtilere dönmektedir. Hastada psikolojik etkiler ne kadar fazla artarsa aslında fizyolojik etkileri de o kadar fazla artar. Yani böbrek yetmezliğinin belirtileri birbirinin tamamlayıcısı olarak devam etmektedir. Böbrek yetmezliğinde hastalar ilk olarak ağrı çekmeye başlar. Sırtta ağrı, böbrek bölgesinde ağrı, eklemlerde ağrı, idrar yaparken zorlanma, geceleri uyuyamama problemi, ciltte kuruluk hissetmesi, ciltte kaşıntı gibi belirtiler böbrek yetmezliğinin belirtileri olarak görülmektedir. Bu belirtilerin sonucu olarak da halsizlik, yorgunluk, uykusuzluk, mide bulantısı, iştahsızlık, ani kilo verme, depresyon gibi belirtileri psikolojik etkileri arasında yer almaktadır. Genel olarak bu belirtiler böbrek yetmezliğine de işaret ettiği için teşhisin yapılması da kolay olacaktır.

Böbrek Yetmezliğinin Kişinin Hayatına Olan Etkisi Nelerdir?

Böbrek yetmezliği yaşayan kişiler psikolojik olarak çok fazla etkenin altında kaldığı için bu tamamen kişinin hayatında da etkili olmaktadır. Kişi sürekli yorgun, mutsuz, enerjisi düşük olursa günlük olarak yapması gereken rutinlerini gerçekleştiremez. Örneğin işe kalkıp gitmek, aileyle vakit geçirmek, sosyalleşmek gibi aktiviteler bu hastalar için oldukça büyük sorunlar yaşatır. Sık sık idrara gitme isteği gibi nedenler yüzünden bu hastalar sosyalleşmekten çekinirler. Bu nedenle sürekli evde kalmak isteyen hastalar psikolojik olarak etkilenmeye devam eder ve stres altına girer. Böbrek yetmezliğinin en büyük etkilerinden biri de strestir. Stres sürekli olarak devam ederse böbrek yetmezliğinin evresi de o derece artış gösterir.

Böbrek Yetmezliğinde Diyaliz Tedavisi Neden Önemlidir?

Böbrek yetmezliğinde diyaliz tedavisi, böbreğin tüm görevlerinin yerine getirilmesi için çok önemlidir. Bunun yanında tedavinin görüldüğü merkez oldukça önemlidir. Diyaliz merkezinin hastaya olan ilgisi sayesinde kişi hastalık yüzünden yaşadığı stres ve psikolojik etkilerden kısa bir süre içerisinde kurtulur. Bununla birlikte takibinin sürekli yapılıyor olması da hastanın böbrek yetmezliği evresinin nerede olduğu ve ne kadar ilerlediği de göz önünde bulundurulur. https://bogazicidiyaliz.com.tr/sultanbeyli-diyaliz-merkezi/ linkine tıklayarak diyaliz merkezinin eski tip diyaliz tedavilerinden ne kadar ileride olduğunu kolay bir şekilde anlayabilirsiniz. Diyaliz tedavisinin etkisi de kendini kısa bir süre içerisinde belli edeceği için yan etkilerden hemen kurtulabilirsiniz.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.